Utrustning Inspiration Upplevelsen Överlevnad Hem Skogslivets kunskaper Inspiration
Här följer några sidor där jag vill beskriva skogslivets kunskaper. Med det menar jag: Vad jag ha med sig på kortare och längre turer i vår natur Hur jag klär mig för sommar respektive vinterförhållanden Hur jag sätter upp ett läger i olika former Hur jag använder mig av orientering Hur naturen kan hjälpa mig i olika situationer Vilka typer av verktyg jag brukar ha med mig Hur jag brukar upprätthåller en god hygien Vad jag anser vara bra att kunna när det gäller första hjälpen Punkter har jag tänkt att beskriva genom text, foton och videos. Ni får väl se det här som mina erfarenheter kring dessa områden och inte en absolut lära. Alla har vi olika erfarenheter och det är det som gör att vi lär oss av varandra. Vissa av oss vistas mer i fjällmiljöer i norr eller lövskog i söder. Själv är jag ett skogstroll från bergslagen och vistas mest i blandskog. När det gäller vandring i fjällmiljö så kan jag rekommendera Fjällboken av Claes Grundsten & Göran Palmgren. En mycket bra bok som tar upp det man bör veta om vandring i fjällen.
Här sätter upp min DD hammock
Har ni frågor och funderingar kring skogslivets kunskaper så får ni gärna posta en kommentar på facebook eller kommentera respektive video på YouTube. Ingenting är självklart när det gäller friluftsliv och jag både lär mig och får inspiration från er för mitt fortsatta arbete med denna sida. Jag tänkte börja med att beskriva vad jag packar ner i min ryggsäck. Här följer en video om vad jag tar med på de lite kortare turerna.
En härlig vy från tältet (Alesjaure) duenorth.se duenorth.se duenorth.se established in MMVII (2007) | Webmaster: info at duenorth.se